Kylanraitti

Pohjoiskirkkonummelaisten oma lehti

Kyläkirjeet 2013

 

Kyläkirje 3/2013, lähetetty 13.8.2013

Tässä kolmannessa kyläkirjeessä 2013:

1. Iltatori ja skeittiparkin kunnostus loppusuoralla
2. Kyläavustaja on aloittanut työnsä
3. Kysely Eerikinkartanon kehittämisestä
4. Kylänraitti
5. Nuottaukset Lamminjärvellä ja Kalljärvellä
6.Tapahtumia

1. Iltatori ja skeittiparkin kunnostus loppusuoralla

Iltatori, kirppis ja taimien vaihtotori Veikkolan Koskentorilla perjantaina 16.8.13 kello 16 - 20. Tori- tai kirppispaikka maksaa viisi euroa.
Toivomme torille kirppismyyjien lisäksi lähialueen yrittäjiä ja yksityisiä henkilöitä, jotka myyvät itse tehtyä, kerättyä tai kasvatettua.
Varaukset osoitteeseen veikkola@gmail.com

Taimien vaihtotori:

Tuo kasvi ruukussa, kirjoita kasvin nimi teipillä ruukkuun. Valitse tilalle jonkun muun tuoma kasvi. Myymme ylimääräiset kasvit parilla eurolla Raitti kukkii -ryhmän hyväksi.

Vaihdettavat kasvit kannattaa ruukuttaa heti, ei toripäivän aamuna.

Skeittiparkin kunnostus, lisäosat ja ehostus ovat valmistumassa. Skeittaajille 16.8. klo 16 - 18 grillimakkaroita ja juomia ramppialueella. Samalla voidaan keskustella rampin toiminnasta ja suunnitelmista.

2. Kyläavustaja on aloittanut työnsä

Mitä avustaja tekee?

Veikkolan kyläyhdistyksen palkkaama kyläavustaja, veikkolalainen Erik Grahn,on tehnyt töitä kaksi kuukautta. Hän on tehnyt kaikenlaisia jokamiestason töitä, joilla voidaan auttaa ja tukea kyläyhdistyksen jäsenien ja vanhusten arkielämää. Erik on avustanut erilaisissa pihatöissä, rautakauppa-asioinneissa, maalaustöissä, portaiden korjauksessa, pensaikon raivaamisessa, rantakaislikon leikkaamisessa, hanojen vaihdoissa, vesipumppujen käynnistämisessä ja puiden pilkkomisessa. Kyläavustajan tehtäviin kuuluu myös kylätalon, rantasaunan, skeittirampin ja frisbeegolfradan huoltotöitä. Kyläavustaja ei saa tehdä luvanvaraisia töitä, kuten tuli-, sähkö- ja putkityöt. Työ ei myöskään kilpaile yksityisen yritystoiminnan kanssa. Kyläavustajan palkkakuluista voi tehdä verotuksessa kotitalousvähennyksen. 

Muun muassa YLEn ruotsinkielinen toimitus kävi haastattelemassa Erikiä. Lisätietoa luettavissa Facebookissa: Veikkolan kyläyhdistys

Kuka voi varata kyläavustajan?

Kyläavustajan voi varata jokamiestason tehtäviin kuka tahansa kyläläinen, jos on maksanut Veikkolan Kyläyhdistyksen vuoden 2013 jäsenmaksun 15 euroa pankkitilille  OP FI64 5297 4540 033 68 tai AKTIA FI53 4055 0010 7756 21. Viitenumero on 201304. Vanhukset voivat tilata kyläavustajan ilman jäsenmaksun maksamista.

Miten kyläavustaja tilataan ja mitä kyläapu maksaa?

Kyläavustaja Erik Grahnin tavoittaa kyläyhdistyksen puhelinnumerosta 046 6837 870. Puhelinaika on arkipäivinä klo 9.30 -14.30. Avustaja maksaa 10 euroa/tunti. Matkakorvaus on 0,45 euroa/ajokilometri. Pääsääntö on, että asukas hankkii omalla kustannuksellaan tarvittavat tarvikkeet ja varaosat. Kyläavustaja voi noutaa tilatut tavarat kaupasta.

Miten maksu hoidetaan?

Kyläavustaja ottaa asukkaalta kuittauksen tekemästään työajasta ja kilometrimäärästä pankkisiirtolomakkeen kakkoskappaleeseen ja  jättää maksua varten esitäytetyn pankkisiirtolomakkeen päällimmäisen osan asukkaalle. Jos kyläavustaja noutaa asiakkaan tilaamat ja maksamat tarvikkeet, käytetystä ajasta peritään tunti- ja kilometrikorvaus. Kyläavustaja ei koskaan peri käteismaksua tehdystä työstä, vaan asukkaalle jätetään täytetty pankkisiirtolomake, jonka tiedoilla asukas maksaa työn pankin välityksellä kyläyhdistykselle. Veikkolan kyläyhdistyksen yhteyshenkilönä kyläapuasioissa ovat puheenjohtaja Raija Kari (raija.kari@saunalahti.fi) ja sihteeri Pirkko Kautto (pirkko.kautto@elisanet.fi)

Mikä on kyläapu-hanke?

Suomen Kylätoiminnan Kyläapu -hanke aloitti viime syksynä Uudellamaalla. Hankkeessa kyläyhdistykset palkkaavat pitkäaikaistyöttömiä ELY-keskuksen palkkatuella kyläavustajiksi. Oma toimitila on kyläyhdistyksen vahvuus työllistämishankkeessa. Kaikki Uudenmaan Kylä- ja kaupunginosayhdistykset ovat tervetulleita mukaan hankkeeseen. Lisätietoja Kyläapu-hankkeesta: Juhani Nenonen, projektipäällikkö, 045 111 5222, juhani.nenonen@kylatoiminta.fiwww.kylatoiminta.fi

3. Kysely Eerikinkartanon kehittämisestä

Veikkolaverkossa on Eerikinkartanoa koskeva kysely. Vastaa ja auta meitä suunnittelemaan kartanon tulevaisuutta. Huomaathan, että Eerikinkartanolla tarkoitetaan tässä kartanoa kaikkine rakennuksineen (noin 50) ja maineen (noin 300 ha). Tämä asukkaille suunnattu kysely on Veikkolan kyläyhdistyksen täydennyskysely Eerikinkartanon kehityshankkeeseen, jonka Kirkkonummen kunta toteuttaa tänä vuonna. Hankkeen tulokset julkistetaan syksyllä. Pidennetty vastausaika on 15.8. asti.
Tästä kyselyyn: 
https://www.freewebs.com/veikkolaverkko/kyselyeerikinkartano.htm

4. Kylänraitti

Kylänraitti-lehti ilmestyy maanantaina 30.9.2013. Lehteen tarkoitettu aineisto pitää lähettää toimitukselle viimeistään ma 9.9.2013. Toimituksen osoite on toimitus@kylanraitti.fi ja ilmoitusten ilmoitukset@kylanraitti.fi. Lisätietojawww.kylanraitti.fi.

5. Nuottaukset Lamminjärvellä ja Kalljärvellä

Vesiensuojeluyhdistys KIRVES järjestää Uudenmaan ELY-keskuksen ja kunnan tuella hoitokalastusta viikolla 38. Lamminjärvi nuotataan maanantaina 16.9. ja Kalljärvi ti 17. - to 19.9., tarvittaessa myös pe 20.9. Nuottaukset tehdään yleensä klo 8-16.
Jomiset Oy tuo nuottauskaluston ja asiantuntijat paikalle. Kylältä tarvitaan talkoolaisia joka päivälle, vähintään kaksi talkoolaista lautalle yhtaikaa. Ilmoittaudu elämysretkelle osoitteeseen kirves@saunalahti.fi.
Nuottauspäivinä on kalaa jaossa syötäväksi, lemmikeille tai maanparannukseen. Mitä enemmän pystymme käyttämään kaloja omalla kylällä, sitä vähemmän joudumme maksamaan pois kuljetuksesta.  

6. Tapahtumia

 • pe 16.8 klo 16 - 20 Veikkolan iltatori ja klo 16 - 17 skeittiramppitapahtuma
 • su 18.8.2013 kansalliset suunnistuskilpailut. Kilpailukeskus on Veikkolan yleisurheilukentällä. Kilpailun yhteydessä on kaikille avoin mahdollisuus kuntosuunnistukseen. Lähtö klo 12-13, ratavaihtoehdot A, B ja C. Ilmoittautuminen kilpailukeskuksen infossa. Karttamaksu 8 €, alle 19-vuotiaat 2e. Emit-kortin vuokra 4€. Suunnistusseura Lynx
 • 23.-25.8.2013. Kirkkonummi-päivät. Kirkkonummen keskustassa ja eri puolilla kuntaa on yhdistysten ja muiden toimijoiden organisoimia tapahtumakeitaita. http://www.kirkkonummi.fi/kirkkonummipaivat
 • 14.-15.9.2013 Tammelassa LOKAALI 2013 - valtakunnalliset paikallistoimintapäivät.         Ohjelma: http://www.hameenkylat.net/images/stories/LOKAALI_ohjelma_toukokuu.pdf.                                                                         http://www.hameenkylat.net/images/stories/Ty%C3%B6pajat_LOKAALI_2013lyhyt.pdf
 • su 15.9. Linturetki Perälänjärvelle klo 13-15. Oppaana Topi Tjäder. Maksuton retki. Ilmoittaudu kirves@saunalahti.fi
 • ma 16. - to 19.9. Nuottaukset: ma 16.9. Lamminjärvellä, sen jälkeen kalusto Kalljärvelle ti - to. Talkoolaisia tarvitaan klo 8-16 joka päivä. Ilmoittaudu kirves@saunalahti.fi
 • la 21.9.2013 klo 18 Piiparilassa konsertti Tsaikovski: Muistoja Firenzestä  (lue lisää Facebookista Veikkola DADA)
 • to 26.9.2013 KEKE-messut Veikkolan koulussa. Kestävän kehityksen messujen tarkoituksena on, että oppilaat suunnittelevat tapahtumapäiväksi pajoja kestävän kehityksen teemoista. Messut toteutetaan sekä koulupäivän aikana että iltatapahtumana.
  Idean takana on Veikkolan koulun henkilökunta ja koulun vanhempainyhdistys.
 • ma 30.9 Kylänraitti ilmestyy, aineistopäivä 9.9

Veikkolan kyläyhdistys ry

Raija Kari, puheenjohtaja, 050 381 6124
Pirkko Kautto, sihteeri, 050 540 6952
Facebook: Veikkolan kyläyhdistys
veikkola@gmail.com

Kyläkirje 2/2013, lähetetty 11.5.

Tässä ensimmäisessä kyläkirjeessä 2013:

1. Kurssi: Iloa ja järkeä yhdistystoimintaan
2. Skeittiparkin talkoot jatkuvat

3. Veikkola-päivät

4. Kylänraitti ilmestyy

5.Tapahtumia1. Kurssi: Iloa ja järkeä yhdistystoimintaan

Tule hakemaan oppia ja uutta otetta yhdistystyöhön, ettei yhdistys enää ahdistaisi. Yhdistystoiminnan kurssi järjestetään tiistaina 21.5. klo 18-21 Kirkkonummen  kunnantalolla.  Luennoitsijana on yhdistyskoulutuksen konkari, Yhdistystoiminnan käsikirjan tekijä  Kari Loimu.

Kurssin järjestää Veikkolan kyläyhdistys.  Kurssimaksu on 50 euroa/yhdistys,  oli osallistujia miten paljon tahansa. Ilmoittaudu viimeistään 15.5. osoitteeseen veikkola@gmail.com . Puoli kuudelta uuden kunnantalon esittely ja kahvitarjoilu.

Lisätietoja: Raija Kari, raija.kari@saunalahti.fi, 050-381 6124


2. Skeittiparkin talkoot jatkuvat

la 18. - su 19.5.  kello 10

Kirkkonummen kunta on antanut kyläyhdistykselle tukirahaa skeittiparkin rakenteiden uusimis- ja korjaustarvikkeisiin. Työt tehdään talkoilla. Ensimmäisenä talkooviikonloppuna oli mukana kymmenkunta aktiivista nuorta. Alue siistittiin ja entisiä rakenteita korjattiin Janne Råmarkin ohjauksessa.  Toinen talkooviikonloppu on tulossa 18. - 19.5. Toivomme mukaan muutaman aikuisen lisää avustamaan parin uuden rakenteen kokoamisessa.  Myös suojakaiteiden maalarit ovat tervetulleita. Ilmoittaudu maalariksi osoitteeseen veikkola@gmail.com, hankimme maalit ja pensselit.  Ramppi on käyttökiellossa siihen asti kunnes viranomaiset ovat sen tarkastaneet. Avajaiset pidetään 25.5. kello 15.


3. Veikkola-päivät

la 25. - su 26.5.2013

 

Lauantaina 25.5.


Torilla kello 11-15

Kirpputoripaikkoja on tähän mennessä varattu 20. Yhdistyksistä paikalla ovat kyläyhdistyksen lisäksi ainakin Martat ja Kirjaston ystävät. Yrityksistä ProGames ja Oriflame esittelevät tuotteitaan.

 

Kyläyhdistyksen  taimien vaihtotorille saa tuoda taimia ruukuissa, joihin on vähintään kasvin nimi. Taimen voi vaihtaa jonkun toisen tuomaan taimeen tai lahjoittaa. Mahdollisia ylimääräisiä taimia saa ostaa muutamalla eurolla. Tulot käyttää kyläyhdistyksen Raitti kukkii -ryhmä kylän keskustan kukkasipuleihin ja perennojen taimiin.

Veikkolan kartanoteatterilaiset myyvät lippuja kesän näytöksiin, kirjaston nuorisoteatteri esiintyy ja Eläköön Veikkola! ry:n Jippii-112 kuoro laulaa sekä Ilotuli-tanssiryhmä tanssii. Yllätysesiintyjiäkin on odotettavissa.

 

Skeittiparkin avajaiset kello 15.00

Kunnostetun skeittiparkin avajaiset kello 15.00 alkaen. Makkaroiden grillausta ja lettujen paistoa. Tilaisuudessa julkistetaan Veikkolan Veitikka 2013.


Vanhassa keskustassa

Ritva Hernetkosken tilassa:

Hierontaa, vyöhyketerapiaa lymfahierontaa, voice massage-hierontaa. Lisäksi neuvontaa ja ohjausta eri hoitomuodoista. Myös tuote-esittelyä ja -tarjouksia.

Paikalla Kyösti Laatikainen, Sirpa Bäckman, Sirpa Ojala, Merja Sopanen, Ritva Hernetkoski.  

Lapset voivat vierailla Kuljetus E & J Nordqvist Oy kuorma-autossa ja T:mi Terho Kallosen kaivinkoneessa.

Kauneusnurkassa lapsille kasvomaalauksia, aikuisille pienimuotoisia hoitoja (Omnian NY Kauneuskupla paikalla), Riitta-Liisa Nordqvist hieroo niskaa ja hartioita. Mahdollisuuksien mukaan myös puistojumppaa. Tapahtuma-alueella paistettuja makkaroita ja kahvia.

Lisäksi yrityksissä erilaisia Veikkola-päivä tarjouksia ja paljon muuta.


Sunnuntaina 26.5.

Ladies frisbeegolf kello 14-16 

Vuorenmäen urheilupuiston radalla. Ilmoittautumiset mieluiten 20.5. mennessä veikkola@gmail.com, paikan päälläkin voi ilmoittautua. Tapaaminen klo 14.00 Vuorenmäen koulun parkkipaikalla, jossa opastusta lajiin ja jakautuminen ryhmiin.

Ota mukaan omat tai lainatut frisbeet. Kyläyhdistyksellä on joitakin pelikiekkoja lainattavaksi ja 10-kioskilta saa ostaa niitä. Itse tapahtuma on ilmainen.


Linturetki kello 16-18 Haapajärvelle

Tapaaminen Navalan juhlaladon terassilla kello 16.00. Oppaana Kylänraitin lintupakinoitsija Topi Tjäder. Jalkaan kosteutta kestävät jalkineet ja ylle sään mukainen vaatetus. Kiikari mukaan, jos vain sellainen on. Jos et ehdi mukaan heti alusta, niin soita Topille, puh. 0400 902623. Ilmoittautuminen pari päivää ennen suotavaa, muttei pakollista osoitteeseen kirves@saunalahti.fi.


Veikkola-päivien ohjelma tarkentuu Veikkolaverkkoon www.veikkola.fi Ajankohtaista / Veikkolapaiva 2013 -sivulle.


4. Kylänraitti ilmestyy
Kylänraitti-lehti ilmestyy maanantaina 20.5.2013.


5. Tapahtumia
la 18. – 19.5. klo 10 Skeittiramppitalkoot

la 18.5. kello 13 Veikkolan Futiskentän avajaiset

http://www.fcwild.fi/tapahtumat/veikkolan-futiskentan-avajaiset/

ma 20.5. Kylänraitti 2/2013 ilmestyy

ti 21.5. kello 18-21 Yhdistyskurssi kunnantalolla

la 25. - su 26.5. Veikkola-päivät

pe 31.5 klo 10 Lakimies luennoi ja avustaa ikäihmisiä Nuorisotalolla. Ennakkotieto, seuraa Kirkkonummen Sanomien Päivyri-palstaaVeikkolan kyläyhdistys ry

Raija Kari, puheenjohtaja, p. 050 381 6124
Pirkko Kautto, sihteeri, p. 050 540 6952

veikkola@gmail.com

Jk. Kyläkirje lähetetään kaikille Veikkolan lähialueella asuville, joiden sähköpostiosoitteen olemme saaneet. Mikäli et halua jatkossa tätä kirjettä, vastaa tähän viestiin lisäämällä otsikkoon sana POISTA.
Jos tiedät jonkun, joka ei ole saanut kylätiedotetta, mutta arvelet hänen haluavan sen, niin lähetä hänen sähköpostiosoitteensa meille tai pyydä häntä lähettämään se osoitteeseen veikkola@gmail.com.

Veikkolan kyläyhdistys, Veikkolan kylätalo, Vanhatie 29, 02880 Veikkola
veikkola@gmail.com
www.veikkola.net


Katso myos:

Kerro kavereille!

Share on Facebook